Вкусен Бананов хляб с Хинап

Дата: 20 Мар 2017

                                                                                              

Необходими продукти:

  • 2.5 бр банани
  • 100 гр смлени бадеми
  • 1 ч.ч. безглутеново брашно
  • 2 с.л. сок от Хинап
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 1/2 ч.л. ванилия
  • 1/2 ч.л. сода
  • 2 с.л. кокосово масло + допълнително за глазиране
  • 1 с.л. канела
  • 40 гр Сушен Хинап без костилка

Топинг:

  • 1/2 банан
  • ленено семе
  • чиа

Начин на приготвяне:

  1. Заргрейте предварително фурната на 160 С (без вентилатор) и намажете съдът за печене с кокосово масло.
  2. Нарежете половин банан за гарниране.
  3. В купа смачкайте останалите банани на пюре и добавете сок от Хинап, кокосово масло, соево мляко и ванилия.
  4. В друга купа смесете брашното, смлените бадеми, канела и сода за печена.
  5. Смесете сухите и влажните съставки заедно и разбъркайте.
  6. Излейте половината смес във формата за печене и добавете Сушен Хинап отгоре.Излейте останалата смес.
  7. Поръсете със ленено семе и чиа. Наредете отгоре нарязаният предварително половин банан за гарниране.
  8. Сложете да се пече за 50-60 мин.
  9. Оставете да отпочине 30 мин. преди да го извадите от формата за печене.
  10. Препоръчваме да се сервира топъл!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе